Vihreä tee

Vihreän teen haudutus

Eri teelaatujen suhteen on vaihtelua siinä, kuinka kauan ja millaisia määriä teetä tulisi hauduttaa
kuumassa vedessä, jotta saataisiin mahdollisimman hyvä teejuoma. Suurimmat suositellut haudutusämpötilat ovat n. 87 °C kun taas matalimmat suositellut haudutuslämpötilat ovat n. 60 °C . Teen sopiva määrä on noin kaksi grammaa teetä per 100 ml vettä. Joitakin teelaatuja suositellaan annosteltavaksi runsaammin.

Vihreän teen suositellut haudutusajat vaihtelevat puolesta minuutista kolmeen minuuttiin. Yleensä
laadukkaampien teelaatujen haudutus tapahtuu matalammassa lämpötilassa sekä
lyhyemmässä ajassa. Liian kauan tai liian kuumassa haudutettu vihreä tee maistuu kitkerältä
eivätkä maun hienot vivahteet pääse esiin. Liian kuuman veden uskotaan lisäävän teessä
tanniinien määrää ja vihreä tee on vieläpä muita teelaatuja herkempi tämän suhteen. Laadukkaat teelaadut kestävät usempia haudutuskertoja ja toinen haudutuskerta saattaa olla maultaan jopa parempi kuin ensimmäinen.